Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 11 januari 2019

För dig som går i 9:an

De närmaste åren behöver motorbranschen nyanställa cirka 3200 personer. Vi vill ge dig som väljer vår skola de bästa förutsättningarna att lyckas, både med din utbildning och med att få en bra karriär i framtiden. Vi ger dig goda kunskaper inom ditt område och en bra övergång till arbetslivet.

Vi är en liten gymnasieskola med cirka 300 elever. Hos oss blir du inte en i mängden. Vi jobbar för att skapa goda relationer mellan dig, dina kamrater och skolans personal.

Kombinationen proffsig yrkesutbildning och trevligt arbetsklimat gör att du kommer trivas hos oss.

Vi vill att du ställer höga krav och har höga förväntningar på din utbildning. För oss är ditt intresse och ditt engagemang viktigt.

VAD HÄNDER PÅ SKOLAN?
Följ oss på Facebook.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Din framtid

När du gått ut en utbildning hos oss har du väldigt goda chanser att få ett jobb direkt efter studenten. Du har då fått de yrkeskunskaper som efterfrågas av branschen. Utbildningen på Agnesfrids gymnasium ger dig också en god grund och en möjlighet att söka vidare till yrkeshögskola.

Om du har valt högskoleförberedande kurser som individuella val och läser 100 poäng utökad kurs kan du skaffa dig grundläggande behörighet till högskolan och kan därmed söka dig vidare till ännu fler utbildningar.

Tillsammans med Motorbranschens riksförbund erbjuder vi dig som vill satsa mer på dina studier profilen MTU – Motorbranschens tekniska utbildning.

Ida, Denis och Muhammed berättar om hur de trivs på vår skola.

Läs intervjuerna med eleverna.

Vi har ett elevhälsoteam som består av kurator, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare och specialpedagoger. Till dem kan du vända dig om du behöver hjälp eller bara vill prata med någon. Skolsköterska och kurator har tystnadsplikt, vilket betyder att det du säger till dem får de inte föra vidare.

På Agnesfrids gymnasium är det många idrottsintresserade både bland elever och bland personal.

Vi har en multisportarena på skolans område. Där har vi idrottslektioner, men elever spelar också basket och fotboll på raster. Vi har flera pingisbord på skolan och där pågår det ständigt matcher.

Skolan anordnar bland annat fotbollsturnering och pingisturnering. Vi har ett duktigt skollag i fotboll som flera år deltagit i (och även vunnit) turneringen Fotboll mot våld och rasism.

De elever som väljer att läsa kursen idrott och hälsa 2 får även prova på att leva friluftsliv ute i naturen. Två nätter i tält låter väl som en utmaning?

På skolan har vi ett välutrustat bibliotek bemannat av en bibliotekarie. Där kan man låna böcker, miniräknare och kurslitteratur. Många elever använder också biblioteket som en plats att plugga eller samlas på.

Vill du skugga en elev?

Är du nyfiken på vår skola är du välkommen att göra ett studiebesök eller skugga en elev. Kontakta vår studie- och yrkesvägledare Frida Cavander, 040-34 07 10.

Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs mer om hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. *

Foto: Freddy Billqvist