Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 06 juli 2020

Så arbetar vi

Vi är en liten skola med stor gemenskap! Agnesfrid hamnar i topp i trivselmätningar bland skolorna i Malmö stad år efter år. Personal och elever hjälps åt att skapa en bra stämning på skolan.

Hög andel behöriga lärare, erfarna yrkeslärare och nära samarbete med branschen gör oss till en högkvalitativ skola. Vi har dessutom ett proffsigt elevhälsoteam, flera specialpedagoger och speciallärare samt tillgång till skolbibliotek.

Vi satsar på små undervisningsgrupper samt moderna undervisningslokaler och verkstäder. Här finns många vuxna att möta och lära av. I stort sett alla klasser har två mentorer. Naturligtvis försöker vi knyta ihop de gymnasiegemensamma ämnena med karaktärsämnet – undervisningen ska kännas som en helhet och vara meningsfull.

När du går nationellt program eller programinriktat individuellt val hos oss kommer du att ha praktik, arbetsplatsförlagt lärande (APL). På din APL-plats möter du en utbildad handledare som kan ge dig en inblick i hur arbetssituationen ser ut i ditt framtida yrke.

På Agnesfrids gymnasium är vi angelägna om att du ska trivas under hela din utbildningstid. Både i och utanför klassrummet ska du kunna ha en trygg och säker arbetsmiljö.

Läs mer om hur vi jobbar med trivsel och kvalitet.

Motorbranschcollege är ett kvalitetssystem som riktar sig mot särskilt utvalda gymnasieskolor som tillhandahåller utbildningar mot motorbranschens yrken. Genom att initiera och stärka samverkan mellan gymnasieskolor och företag i motorbranschen vill vi höja utbildningskvaliteten.

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan: busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Freddy Billqvist & Frasse Franzén