Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 01 september 2020

Transport

Inriktning transport ger dig en grundutbildning inom transportområdet. Genomförd utbildning ger dig kompetens och behörighet att köra buss, tung lastbil med släp och truck samt att lasta och lossa gods på fordon och terminaler.

Utbildningen varvar teori och praktik. Du kommer under det första året bland annat läsa fordonsteknik och säkerhet. Du lär dig också service och underhåll på fordon.

Som lastbilsförare får du ett mycket fritt och omväxlande arbete. Du kommer ut på terminaler, byggarbetsplatser, vägbyggen och även till privatpersoner som behöver transporter. Du kan köra fjärrtransporter över hela världen eller lokala transporter på din hemort.

I undervisningen arbetar du med uppgifter som liknar situationer du kommer att möta på din framtida arbetsplats. Minst 15 veckor av din utbildning är APL, arbetsplatsförlagt lärande.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Föreslagna kurser:
Hjulutrustning 200 p
Idrott och hälsa (2) 100 p
Svenska / Svenska som
andraspråk (2-3) 200 p
Engelska (6) 100 p
Service & bemötande (1) 100 p
Lastbilsmonterad kran 100 p

PROGRAM­FÖRDJUPNING
sammanlagt 700 poäng

Maskinell godshantering 200 p
Godstrafik 200 p
Godstransporter (specialisering) 100 p
Fordonskombinationer
– godstransporter 200 p


Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs mer om hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs mer om hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Freddy Billqvist & Frasse Franzén